måndag 18 januari 2010

Karin & Killarna - Matbloggen

Jag har lagt in denna bloggen på bloggtoppen.se för att få ta del av lite statistik och sånt. Mest på kul, så klart. Det lite knepiga var att man skulle kategorisera sin blogg i ett fack. Min panna rynkades i djupa veck.

"Mode"? knappast, "Sex och samlevnad"? you wish, "Sport"? Hahaha!!!

Nää, den fick, föga förvånande, hamna i slaskkategorin "Allmänt".

Men just idag kan vi väl kalla bloggen: "Karin och Killarna - Matbloggen"?

Jag har tidigare skrivit om barnens fullkomligt fantasilösa inställning till mat och vardagsmat är något som, i allafall i vår familj, är förknippat med alltifrån djupa suckar till rena vansinnesutbrott från föräldrarnas sida. Spaghetti och köttfärssås och pizza är numera de enda helt säkra korten, och förutom det minimala näringsinnehållet i dessa rätter, så blir det rätt trist att bara variera mellan dessa två.

Så jag kämpar på!

Och, igår hände det! Det som man nästan slutat att tro på; glatt ätande barn.

Jag gjorde en liten variant av Markus Aujalays kinesiska biff och hör och häpna: De åt och de tyckte till och med om det.




Så här gjorde jag:

Ingredienser:
400 g strimlad lövbiff
500 g wokgrönsaker
Några msk sesamfrön

Sås
1 dl hoisinsås
2 msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja


Gör så här
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen.
2. Stek köttet i olja på hög värme i ca en minut. Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
3. Stek grönsakerna i varm panna snabbt och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med ris eller nudlar och strö över sesamfröna.


Testa vetja?! Supergott!

1 kommentar:

  1. Tack för tipset,låter supergott, ska testa imorgon!/Lisa

    SvaraRadera