torsdag 26 november 2009

Svinigt värre.

Det har varit mycket om grisar på sista tiden. "Gris" har liksom varit DET de senaste dagarna/veckorna. Ordet på allas läppar.

Först denna "Svinis". H1N1, som den egentligen heter. Friska svenskar börjar dö en efter en i sjukdomen och svenskarna står som chockade.

"-Va, här? I Sverige? Inte möjligt, hua!!"

Att hundratals personer redan strykit med i övriga Europa har helt förbisetts i någon slags naiv tro att:

"-Det händer inte här..."


Sedan de senaste dagarnas "Grisfarms-skandal".

Önskar att jag var chockad. Men nej; möjligtvis besviken... Återigen vaknar svenskarna:

"-Va, här? I Sverige? Inte möjligt, hua!!"

Det finns bara två slutsatser man kan göra med gott samvete.
Alternativ 1: Sluta ät kött.
Alternativ 2: Köp bara ekologiskt och närproducerat kött.

Nästa gång du handlar kött och står med fläskfilén från Irland i handen. Ja, du vet, den som kostar mindre än hälften av den ekologiskt närproducerade.

Tänk då en extra gång:
Vem var detta och hur hade han det?

Och framförallt; hur f-n kan den vara så billig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar