onsdag 9 mars 2011

Surt

Och mina bakäventyr fortgår.

Med tröstlösheten som hos en alkemist kämpar jag på med mina tafatta försök att få till ett riktigt fint surdegsbröd.

Med händelseanalys efter varje grundstötning sitter jag och funderar ut vad som kan göras annorlunda till nästa gång. Mer mjöl? Längre jäsning eller kanske kortare? Jag fattar inte....

Surdegen bubblar och jazzar om i sin lilla glasburk och även fördegen lever om som bubblet i ett nyupphällt glas med skumpa. Men sen degen... En kompakt massa med enstaka luftbubblor som flyter ut likt frisbees på plåten i ugnen.

Ett tips jag fått är att nypa i lite jäst i degen. Känns lite småfusk tycker jag....
Ett annat tips jag fått är att fortsätta att köpa mitt bröd.

Tur man har ett annat yrke.

Levain enligt http://www.bakasurdeg.nu/
Levain enligt http://www.karinochkillarna.blogspot.com/
Skratta på ni...

1 kommentar:

  1. hahahahahaha
    Ingen problem med fritid?

    //Petronella

    SvaraRadera